Пиринско с антирекорд на заразени само за седмица

Само за последната седмица в Пиринско се постави антирекорд на заразени с covid-19. „Потвърдените положителни лица за изминалата седмица в Благоевградска област – 167, в сравнение с предходната – 71. От тях 113 са поставени под домашна карантина, 54 са приети за лечение в болница, информира пред радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград.

От началото на пандемията до момента са регистрирани 526 случая с COVID-19, под домашна карантина са 366 лица, от тях 180 са излекувани, хоспитализирани – 114, на интензивно лечение 3, починали – 17.“ – допълни д-р Веселка Мончева. От 19-те инфектирани през последното денонощие в Благоевград са хоспитализирани 8 лица, в гр. Гоце Делчев – 3.

Няма тежки случаи. Сред новоинфектираните има деца и медицински персонал – трима общопрактикуващи лекари. Д-р Мончева коментира и непрекъснатото увеличаване броя на инфектираните в Благоевградска област – много граждани имат достъп до направленията за PCR изследвания, както и неспазването на противоепидемичните мерки.

Апелът й е всички граждани да носят маски в закрити помещения и особено в аптеките и поликлиниката. Констатирани са много нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *