„Пирин“ с нови два трансферни удара

„Пирин“ с нови два трансферни удара

„Пирин“ направи два трансферни удара през вчерашния ден – стана европейският дом на Американския футболен университет и върна още едно орле вкъщи. За презентацията на задокеанския проект пристигна от САЩ собственикът на клуба Пол Белогур заедно с новите си партньори – Кит Коул и Мат Драйвър. Тримата, придружавани от изпълнителния директор на благоевградския ФК Таско Тасков, проведоха среща в общината с вр.и.д. кмета Ясен Попвасилев, ОбС председателя Радослав Тасков и елитния рефер и общински съветник Георги Иванов-Гонзо.

Двете страни договориха използването на общинската футболна база за реализиране на революционната идея близо 200 американски студенти да тренират футбол в областния център на Пиринско в рамките на 40 седмици, като през това време ще продължат обучението си в щатския университет онлайн. Първата група се очаква да започне занимания на 30 август, предава в. „Струма“.

„В САЩ няма как да се реализира подобна програма, тъй като времето за тренировки извън учебния процес през годината е строго лимитирано едва до две седмици. Затова решихме да се прехвърлим в Европа и намерихме своя дом в Благоевград. В никакъв случай това не означава, че чужденците ще изядат хляба на местните таланти. Те ще тренират по програма и под наблюдението на мениджъра на първия отбор на „Пирин“ Уорън Фийни, но заниманията им ще са отделно, сформираният от тях отбор ще играе тук приятелски срещи, организирани от клуба домакин. Целта е да се улесни адаптацията им към професионалния футбол, пък ако бъдат харесани от тукашни отбори, това ще е техен бонус“, поясниха гостите от страната на неограничените възможности.

П. Белогур подчерта дебело ключовата роля на наставника Фийни за промоцията в Първа лига и призна, че му е подарил лек автомобил за награда за добре свършената работа, но на лизинг. „Когато спечели шампионската титла на България, му обещавам, че ще може сам да си купи колата, която пожелае“, уточни с усмивка клубният бос.

По горещия казус със съдбата на дамския „Пирин Лейдис“ и дублиращия отбор светлина хвърли Т. Тасков. „Държим женският тим да продължи да съществува. Дали ще имаме занапред „Пирин-2“, ще зависи от това дали БФС ще приеме предложението ни да разреши използването във „В“ група на 5-има професионални играчи. Ако го отхвърли, не е оправдано да имаме втори отбор“, заяви силният човек на „Дъбравска“ 1, след което представи поредната изненада в лятната селекция – голмайстора в родния елит отпреди няколко сезона Станислав Костов. Нападателят, който за последно игра в Кипър, подписа за 2 г. и е третото попълнение на зелено-белите след Светослав Дяков и Мохамед Брахими.

„Добре дошъл на Слави Костов. Радостен съм да представя още един местен любимец, който, както и Съни Дяков, не идва за пари, а от любов към отбора, от който е тръгнал за големия футбол. И нека головете да завалят“, не скри емоцията си Т. Тасков и допълни, че вече са осъществени три от четирите големи трансферни цели за новия сезон.

„След като ми се обадиха от „Пирин“, бързо се съгласих. Радвам се, че отново съм у дома. В последните 8 месеца ми беше тежко в чужбина, тъй като бях без жена ми и двете ни деца. Кипърската страница вече е затворена за мен. Чувствам се добре, чувам, че отборът има страхотен колектив и страхотен треньор и се надявам след добра подготовка да сме фактор в „А“ група“, заяви Ст. Костов, позирайки с екипа с орлето.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *