Пияни тийнейджъри чупиха барбекюта и тоалетни в парк „Рила“ в Дупница

С откриването на сезона в Парк „Рила“ в Дупница се откри и сезона на вандализма. Обект на хулиганска проява станаха за пореден път барбекютата и тоалетните в парка. В края на седмицата, група пияни тийнейджъри, почти всички непълнолетни, са празнували в едно от барбекютата, като в малките часове на нощта са започнали и „геройствата“.

Унищожена е част от ламперията, една от масите е изхвърлена и разглобена, поломена е едната от вратите на тоалетната, както и други по-дребни увреждания. На място е повикана полиция. Всички „геройства“ и имена, с които разполага Община Дупница са запечатани от камерите и предоставени на РУ-Дупница за последващи действия.

Само преди две седмици в парк „Рила“ бяха поставени нови камери, които обхващат още една част от района за отдих. Те са с поглед и към тоалетните, които са постоянно обект на вандалщина от посетители и всяка година се налага да бъдат сериозно ремонтирани от Община Дупница.

„Явно и камерите не стряскат вандалите. Постоянно се ремонтира и постоянно се чупи. Точно открихме сезона и отново се налага да ремонтираме“, обявиха експерти на кметството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *