Плажни глоби в Гърция, за които не подозирате

На Халкидики глобяват ако „резервирате” място на плажа, в Атика за игра на тенис

В курорта Пефкохори на Касандра Халкидики е забранено запазването на място на плажа.

В популярната дестинация от първия ръкав на полуостров Халкидики феноменът за „резервиране” на място с чадъри, постелки, хавлии и други лични вещи стана широко разпространен през последните години и създава проблем за плажуващите.

За да се отърват от този феномен от местния съвет излязоха със съобщение в което информират, че е „ЗАБРАНЕНО поставянето на лични вещи от късно през нощта или рано сутринта, за „резервиране” място на плажа, което ще се ползва по-късно през деня. В противен случай оставените предмети ще бъдат прибрани от местните власти и върнати след плащане на глоба“.

Освен на гръцки, обявата е разлепена и на английски, сръбски и руски, за да бъде разбираема от всички туристи в района.

В Митилини на остров Лесбос решиха да глобяват всеки, който замърсява града по някакъв начин.

Община Митилини иска общината да бъде чиста и определя глоба за всякакъв вид замърсяване. От оставяне на торбата с боклук извън кофата – 150 евро глоба – до писане със спрей боя по стените – 500 евро глоба. 100 евро е глобата и за паркиране на автомобил успоредно с контейнерите за боклук.

Забраниха тенис на атинската Ривиера

В някои организирани плажове в Атика забраниха на плажуващите да играят тенис, защото пречат на почивката на живеещите близо до морето. Глобата е 1000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *