Планинско колоездене вдигна адреналина в Беласица

Адреналин, емоции, скорост и умения демонстрираха на скоростното трасе в планина Беласица колоездачи от цялата страна.

За поредна година Община Петрич прие домакинството на Mini DH SERIES, последен шести кръг на BG KIDS DOWNHILL SERIES, част от календара на Български колоездачни серии в дисциплина DHI (индивидуално спускане).

50 състезатели по планинско колоездене, на възраст от 10 до 16 години, се включиха в скоростната надпревара. Малко над 2 км беше планинското трасе над Петрич, което колоездачите трябваше да преодолеят при дъждовно време, а това допълнително усложни ситуацията за състезателите. Недобрите метеорологични условия станаха причина за контузии при някои от участниците, за щастие до сериозни инциденти не се стигна.

Крайното класиране след часове на опознаване на трасето и същинската надпревара по планинско колоездене се подреди в три категории.

В категория 10 г. – 12 г. – първо място за Георги Георгиев, с време 04:19:35; второ място за Йоан Бонев; трето място за Мартин Владимиров.

В категория 13 г. – 14 г. първото място с време 03:37:49 бе за Роберто Василев; второ място за Божидар Илиев и трето място за Константинос Куциофтис.

В категория 15 г. – 16 г. първо място с време 03:29:27 за Калоян Янкулов; второ място за петкратния републикански шампион при младежите Димитър Мазнейков – Дидо от Петрич и трето място за Велин Дойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *