Плевнелиев води Деси по скъпарски почивки

Росен Плевнелиев и Десислава Банова не спират да ходят по почивки. Откакто са заедно, бившият президент и синоптичката са обиколили почти цялото земно кълбо. Въпреки че са родители на 1-годишния Йоан, грижите около бебето не ги спирали често да отпрашват към различна дестинация.

Обичайно, докато били извън страната, за сина им се грижела майката на Деси. Повечето екскурзии на семейство Плевнелиеви били свързани с работните ангажименти на Росен.

Деси го придружавала по всички важни световни конференции и форуми, но задължително двамата си оставяли по 3-4 дни във всяка държава, които да прекарват насаме, да разглеждат туристическите обекти и да се любуват на романтиката. Снимки от личния им архив показват, че през последните месеци Плевнелиев и Банова са успели да посетят Рим, Ню Йорк, Шанхай, Атина, Ниагарския водопад. Бившият президент и жена му са се щракнали за спомен пред най-старата сграда в италианската столица – Пантеона, както и на емблематичния площад „Навона“.

Качили са се на върха на известния американски небостъргач – „Емпайър стейт билдинг“, който е сред най-високите сгради в света, откъдето наблюдавали разкошна панорамна гледка към нощен Ню Йорк. В Шанхай, където приели поканата на непознати китайски бизнесмени да им бъдат техни специални гости, били изненадани с разходка с корабче по реката, както и с пищна вечеря с 5-степенно гурме меню в панорамен ресторант, където един от най-прочутите китайски топготвачи приготвял изкусните ястия пред очите им.

В малкото време, което прекарват в България, Росен и Деси също не се задържат за дълго в София. Бившият президент е сред най-страстните скиори сред политическия елит и редовно водел синоптичката на ски уикенди из нашите курорти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *