Плеймейтки заработват до 100 бона годишно от „страничен бизнес“

Плеймейтки заработват до 100 бона годишно от „страничен бизнес“

Браншовете, свързани с мода и рекламни дейности, се оказват печеливши за родните плеймейтки. Така, например, Мис Плеймейт 2007 Златка Райкова е едноличен собственик на две фирми в сферата. Както феновете вероятно вече знаят, през последните години изкусителката се преквалифицира от модел в дизайнер.

Първата си фирма Райкова учредява през 2010 година, като основната дейност е свързана с организиране на събития като сватби, рождени дни, тържества, бизнес мероприятия и други. През отмивалата година нежната половинка на футболиста Благой Георгиев-Джизъса е отчела печалби от обичайната си дейност в размер на две хиляди лева.

2019 година обаче е значително по-слаба от предходната за тази компания. През 2018-а фирмата е отчела печалби на стойност 18 хиляди лева. Освен с рекламна дейност и проучване, в същия период Райкова е осъществявала и търговия на дребно, която липсва в отчета за миналата година. Това може да се обясни с факта, че втората компания е създадена по това време и фирмата й „Златка 2018“ фокусира дейността си върху търговията на дребно и върху артистична и творческа дейност. Тогава

печалбата е на стойност 347 хиляди лева

През 2019 година е прибавила в джоба си от същата дейност само 30 хиляди лева.

Ръст за година време обаче бележи най-оборотната футболна половинка у нас Николета Лозанова. Компанията към бранда й NL For Yоu бележи печалби от 61 хиляди лева за изминалата година. Чаровната брюнетка може да се похвали с близо двоен ръст спрямо 2018-а, когато е припечелила сумата от 28 хиляди лева. Основната дейност на фирмата й е онлайн търговия, консултантски услуги и покупка на стоки. Очаква се обаче Ни Ло да прекрати участието си, тъй като не одобрява качеството на произведените продукти. Това съобщи самата тя тази пролет. „Решението ми е категорично и е въпрос на юридическо време да се спре използването на моите инициали“, съобщи през май месец жената до вратаря Ники Михайлов в социалните мрежи.

Други пък изобщо не успяват да стартират успешно бизнеса си. Пример за това е плеймейтката и бивша муза на Криско Ася Капчикова. Тя гордо обяви през 2017-а, че готви модна линия бански и бельо под бранда „Асесия“. Красавицата регистрира своя фирма същата година, но и до днес тя по документи не е осъществявала дейност.

Очаква се по-голям успех да пожъне Мис Силикон 2013 Джулиана Гани. Преди две години тя регистрира фирма заедно с бившия си съпруг Станимир Ташев. Посочената дейност е организиране на мероприятия, а името е взаимствано от героинята й в една от мисиите във „Вип Брадър“ – Малката Джулка. Дейност няма, но по всяка вероятност Гани не иска да работи с предишния си партньор. Към днешната дата тя е решена отново да изпробва бизнес нюха си, като този път черпи вдъхновение от раждането на сина й Давид. Новата компания е създадена през 2019 г и се очаква тепърва да отчете дейността си досега. Тя ще се занимава с

интернет търговия, покупка на стоки и други

Собствен бизнес има и бащата на детето й Илиян Найденов. Той стопанисва две фирми, едната от които е свързана с работата му като фитнес инструктор. От наименованието на втората му фирма може да се стигне до извода, че тя е обвързана с издаването на книгите му за добра физическа форма и правилен начин на хранене.

А пък най-популярните двойки инфлуенсъри прекратиха общия си бизнес. Става въпрос за звездата от медицинската сага „Откраднат живот“ Наум Шопов и годеницата му Теа Минкова и риалити младоженците Алекс и Дани Петканови. През 2018-а те обявиха, че наливат основите на общ проект. Двойките успяха да създадат своя собствена рекламна агенция. Към днешна дата обаче нито една от четирите знаменитости няма участие в създадената за целта фирма.

Все още не е ясно как са се справили през 2019 година големи имена от шоубизнеса като естрадната прима Лили Иванова и Влади Ампов-Графа. Както „Монитор“ писа, през 2018-а всеки един от тях успя да натрупа приходи от над един милион лева. Тези цифри звучат колосално, но трябва да се има предвид, че артист от такъв ранг има и огромни разходи.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *