Пломбата поевтиня наполовина – от 100-тачка падна на 50 лв.

Колкото и да не е за вярване, много зъболекари отпуснаха направо невиждана от години екстра – основни услуги като пломба и вадене на зъб поевтиняват масово. Препатили пациенти, принудени да тичат към дежурните стоматологични кабинети, споделиха, че пломбата от 80-100 лева преди, в момента струва само 50 в някои медицински центрове.

Причината за жеста на стоматолозите са малкото пациенти, престрашили се да седнат на зъболекарския стол насред върлуващата зараза.

Зъболекарите са принудени да намалят ценоразписа, за да не изгубят и малкото смелчаци, които не се страхуват, че ще пипнат заразата я от машинката, я от самият стоматолог.

Затова и почти всеки отлага до последно посещението в дентална клиника и и отива при специалист само ако болката в зъба е нетърпима или получи оток от възпаление или гранулом.

Стоматолозите се стремят да са стриктни във времената на епидемия – работят с маски, повечето слагат и прозрачен шлем, ръкавици и дезинфекцират пред пациентите всеки инструмент, с който работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *