Погребаха Милен Цветков в изключително тесен кръг с маски

Журналистът Милен Цветков бе погребан от своите близки в изключително тесен кръг. Около 20 души, с маски и на необходимото социално разстояние, се събраха днес – точно седмица след гибелта му, за да го изпратят в сетния му път.

На погребението присъства голямата дъщеря на журналиста Калина, която преди дни пристигна от Нидерландия и трябваше да бъде в карантина, но лично шефът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски й даде разрешение да я наруши.

В частния гробищен парк в „Бояна“ бе дошла и жената, с която Милен Цветков живееше в момента – Милена Иванова, както и приятели и колеги. Около гроба му има венци, голяма част от които от бели цветя. Един от тях е от децата му Боян и Калина. Венец има и от Нова телевизия.

Журналистът бе убит от дрогирания 22-годишен джигит Кристиан Николов при зверска катастрофа на бул. „Черни връх“.

„В последните 2 години много колеги на Милен Цветков не му вдигаха телефона, той беше изненадан. Винаги живееше с усещането, че пак ще се върне на екран“, каза журналистката Лора Крумова пред bTV. – „Беше много леко да се работи с него. Той употребяваше иронията си във всички ситуации. Би я употребил и към мен, че съм в телевизионно студио. Аз отказах на много приятели интервю, защото не си вярвах, че мога да издържа разговор за Милен“.

„Той толкова лесно поставяше граници в общуването с хората. Заради неговата директност го чувствах близък. Той беше като градски Робин Худ. Един приятел часове преди катастрофата ми каза, че го е видял. Всеки го чувства близък. Той се бореше за себе си, но борейки се за себе си имаше стандартите да се бори за всички“, каза тя.

„Аз страдам за него като приятел, въпреки че не съм най-близкия му човек и затова се упреквам. Гледам видеа на нас през годините и виждам гениалността му. Той създаваше една артистичност във влизането в разговора. Задаваше въпроси, които хората дори не са се сещали, че искат да зададат. Беше много нежен в общуването с близките си. Когато той дойде в сутрешния блок, аз бях негов партньор, беше махнат Коритаров и след това дойде Милен. Беше като глътка свеж въздух. Той е дал път на много млади хора. Той умееше да вижда в хората таланта“, добави Крумова през сълзи.

„Това не е просто едно убийство. Не искам да съм на мястото на родителите на това момче, сигурна съм, че минават през ада. Сега е особено важно да видим правосъдие и то истинско и не го виждаме. 2 дни след като стана това с Милен, пуснаха Йоан Матев под домашен арест, защото се бавели заседанията. Държавата и управляващите непрекъснато ни показват, че сме нищожества“, каза още тя.

„Има версия, че Кристиан е искал да види какво е да натиснеш газта докрай. Това говори за една безчувственост в хора, които не е имало за какво да се хванат през живота си“, добави журналистката.

„Искам да знам какво се е случило. Каква е причината, какво е станало. Това е единственото, което ме интересува. Когато видях кадрите, той не е имал шанс. Това момче го е екзекутирало. Това е скорост, която тепърва ще се установи, говори се за 130 км/ч. Този удар не му е дал никакъв шанс. Искам да успокоя хората, които са му помогнали. Тези които му се притекоха на помощ, му помогнаха да не загуби живота си така както той не искаше – между ламарините“, добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *