Пожарната гаси камината на Мая Нешкова и Кирил Икономов

Пожарната е гасила камината на естрадната легенда Мая Нешкова, докато тя е празнувала Благовещение със съпруга си – композиторът Кирил Икономов и близначките им Весела и Йоана, пише „Телеграф“.

Инцидентът е станал в късния следобед на 25 март в центъра на София. Жилището на музикалното семейство се намира на метри от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Бях запалила камината в хола, че нещо беше захладняло. Говорех по телефона с приятел за изненадващата кончина на журналиста от bTV Емил Дилчев, с когото много исках да работя. Бях слушала текстовете за песни, които бе написал за мои колежки като Марги Хранова, Венета Рангелова и Теди Кацарова. Допадаше ми като изказ и все се канехме да се видим да поговорим за съвместна работа, но ето че не можа да се случи. Та в този момент чух необичаен шум и като отворих вратата – цялата пожарна пред нея“, разказа Мая Нешкова.

От огнеборците певицата разбрала, че нейни съседи са подали сигнал за пожар в кооперацията, където живее. Оказало се, че пушекът, който излиза от комина й, се е разнесъл от вятъра над квартала и това е уплашило комшиите. Пожарната служба обаче веднага е реагирала и е пратила дежурния екип на адреса. Изпълнителката на евъргрийна „Честит рожден ден“ ги успокоила, че сигналът е фалшив, тъй като няма никакви пламъци извън камината й. На изпроводяк, тя ги зарадвала с дискове с автографи на последния си албум „Само с любов“. „Дай Боже на Благовещение само такива благи вести да имате – сигналите за пожари да са фалшиви, да няма проблеми и скоро да се оправим от извънредното положение“, допълнил композиторът Кирил Икономов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *