Пожарникар от Разлог – сред последните 49 от МВР, заразени с COVID-19

Последният заразен от редиците на МВР е пожарникар от Разлог, съобщиха министърът и главният секретар на ведомството след заседанието на ресорната парламентарна комисия. Общо 49 са досега заразените служители на вътрешното министерство, като 31-32 вече са излекувани. Няма нито един в тежко състояние.

Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава богу засега се разминаваме с малък брой служители, коментира министър Младен Маринов. Той допълни, че МВР-болница е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус, предава Дарик.

“Има отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано”, каза Маринов. Той днес е разговарял със здравния министър болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.

“Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, слава богу, съставът успя да се предпази”, коментира вътрешният министър. Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *