Пожар лумна в новопостроеното барбекю в село Баня

Пожар лумна в новопостроеното барбекю в село Баня

Пожар лумна в новопостроено барбекю в разложкото село Баня и изпепели покривната конструкция и инструменти, складирани вътре. За късмет при пожара няма пострадали хора, а благодарение на адекватната реакция на съседите и собствениците не е допуснато разпространение на пожара към съседните постройки.

Огънят лумнал минути преди полунощ завчера. Сигналът е подаден от заместник-кмета на Разлог инж. Венцислав Гърменов, чието семейство видяло излизащия гъст дим от съседния двор. Излизайки на двора да провери какво става, заместник-градоначалникът чул и пукот от горящо дърво и забелязал огъня. Незабавно подал сигнал на тел. 112 и се обадил на собствениците – семейство Нацини, и на съседа от другата страна – бившия кмет на Баня Иван Йорданов, тъй горящото барбекю е в непосредствена близост до селскостопанската постройка в имота му.

Докато чакат пожарните екипи, всички започнали да гасят огъня с маркучи, а Йорданов включил помпа и с вода от кладенеца започнал да облива горящия покрив откъм страната на имота му, за да не обхване селскостопанските постройки – неговата и на друг съсед, които са една до друга. След около 10 минути пристигнал екип огнеборци от РСПБЗН – Разлог, които потушили огъня напълно. В барбекюто, което е било новопостроено, е имало и газова бутилка, и за късмет на всички не се е стигнало до експлозия.

При инцидента няма пострадали хора, но щетите са значителни. Изгоряла е покривната конструкция, ел. инсталация и намиращите се вътре машини – моторен трион и ръчен цилкуляр, силно опушени са и стените. Няма изгорели мебели, тъй като барбекюто все още не е било обзаведено.

Причините за пожара са в процес на установяване, но най-вероятно огънят е предизвикан от комина на камината в барбекюто, която е била оставена запалена.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *