Пожар остави без дом семейства с деца от Белица

Пожар изпепели две съседни къщи на братята Георги Христов Матев и Николай Христов Матев, разположени в най-високата част на ромския квартал “Русовица“.

Огънят остави без покрив повече от десет човека, между които 6 деца и тяхната баба. За да помогне на останалите без дом семейства местният пастор Сергей Кафеджиев публикува в социалната мрежа клип, и призова за помощ всеки, който може да се отзове.

Радослав Ревански – кмет на община Белица е първият, който предложи парични средства за закупуване на строителни материали за възстановяване на къщите от пожара и апелира всеки, който има възможност да помогне също с пари, или със строителни материали за да може по най-бързия начин пострадалите да продължат нормално живота си.

От градовете Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече има изпратени дрехи, хранителни продукти и парични средства, но са необходими още за възстановяване на къщите. Съпричастни с трагедията хора от региона изпратиха, домакински пособия и други, тъй като в пожарът са изгорели и вещите на двете семейства. Кампанията за подпомагане на пострадалите и останали без дом семейства продължава, съобщи Радио Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *