Покривът на къщата на бивш горски шеф пред срутване – може да убие някого?!

Пред срутване е покривът на къща в топцентъра на Благоевград на ул. „Св. Иван Рилски“ 5, на метри от площад „Македония“. Живеещи в района отдавна сигнализират общественото внимание, че буквално с всеки ден ситуацията става все по-опасна за минувачите по тротоара, пише в. „Струма“. Ако преди година само керемидите бяха тръгнали да се свличат, сега вече и козирката е клюмнала и е въпрос вероятно на дни парчета да започнат да падат.

Сградата е собственост на бившия горски шеф в Пиринско Георги Калабаков и негови роднини, като в момента той живее сам на първия етаж. Възможно е при градежа на новата кооперация в съседство преди време покривът да е бил повреден и като не са взети веднага мерки, дъждовете и снеговете са си свършили работата, коментират комшии.

Днес съседи планират да алармират общината за опасната ситуация. Въпреки че къщата е частна, от кметството могат да разпоредят собствениците да обезопасят района и да ги задължат да предприемат спешни мерки по укрепване и ремонт на покрива.

Подобна бе ситуацията в продължение на няколко години зад ГУМ на ул. „В. Мечкуевски“, където падаха парчета от покрива и мазилка, а собствениците, които се готвеха да строят, бяха принудени да обезопасят района, като ограничиха преминаването по тротоара до събаряне на сградата.

Покривът застрашително е надвиснал над тротоара и застрашава пешеходците по иначе оживената улица в центъра на Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *