Покритият плувен басейн отново приема посетители

Покритият плувен басейн отново приема посетители

От вчера покритият басейн в Благоевград вече работи и приема активно спортуващи деца и възрастни. Репортерска проверка на БНР установи, че в комплекса се спазват стриктно всички мерки за недопускане на разпространението на Covid-19.

Тази сутрин покритият плуван басейн посрещаше малки и големи, но при прилагането на всички изисквания за работа, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. На пространството пред плувния басейн са обозначени местата за вход и изход. Вътре в сградата служители посрещат посетителите, желаещи да плуват, измервайки телесната им температура.

Предлагат се и дезинфектанти. Направи впечатление и факта, че непрекъснато се дезинфекцират дръжките на вратите и подовите настилки. Влизащите трябва да спазват противоепидемичните изисквания. Тази сутрин деца тренираха, имаше и свободно плуващи. Един от тях на излизане сподели, че е доволен от обстановката и плува без проблеми, спазвайки изискванията.

От 3 май със заповед на здравния министър се допускат посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки: провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура.

Не се допускат лица с повишена телесна температура; осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат;обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л; тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час; осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите; ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици; дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности;създаване на организация за недопускане струпване на много хора едновременно в общите помещения. Всичко тези изисквания в покрития плувен басейн в Благоевград, който се използва от трениращи и други посетители се спазват.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *