Ползвателите на общинския хоспис в Бобов дол се прехвърлят в частния на Борис Дали

Клиентите на общинския хоспис в Бобов дол започнаха да се прехвърлят в частния хоспис на фолкпевеца Борис Дали. Това се случи, след като Делибалтов реално постави общината на колене, като изпрати писмо до директора на общинското заведение д-р Л. Фролошки, с което го уведомява, че трябва да напуснат помещенията в бившата общинска болница, която вече е негова собственост. Д-р Фролошки е депозирал оставката си в Общинския съвет и е представил уведомителното писмо от фолкпевеца.

Делиболтов поиска от общината хосписът да напусне помещенията до 1 септември, но след това се отказа и даде толеранс. През това време той е извадил нужните документи за своя обект.

На извънредната сесия вчера местните парламентаристи трябваше да намерят решение, за да не закриват тази общинска услуга и да има къде да се настаняват тежко болни хора в нужда. Въпросът бе отложен за друго заседание, което е планирано за вторник. Председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова заяви:

“Не можахме да стигнем до адекватни решения и отложихме сесията за вторник. Никой от общинските съветници не желае да се закрива хосписът. Във вторник ще решим временно да го закрием, докато намерим друго място къде да отворим нов. Клиентите, които в момента ползват услугата, ще отидат при Делибалтов, няма къде да ги настаним. Надявам се да се намери подходяща сграда в общината и може би след два месеца общинският хоспис ще заработи наново с нови потребители. Не беше разглеждана оставката на управителя на хосписа д-р Фролошки, той е още действащ”, заяви Христова.

Както “Струма” писа, на общината беше дадена възможност да закупи 100 кв.м от сградата, останали непродадени на Б. Делибалтов, но по-голяма част от съветници гласуваха против покупката на имота. Така Борис Далибалтов купи 100-те кв.м за 13 800 лв. и стана едноличен собственик на цялата сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *