Политолог за „Има такъв народ“: Тази партия не е за парламента

Политолог за „Има такъв народ“: Тази партия не е за парламента

След това, което видяхме от Слави Трифонов, не беше логично той да се кандидатира за депутат. Отказът му е продължение на линията му за поведение. Тази партия не е за парламента. Тя не показа, че иска да участва активно и да налага стратегия. Дори опитният председател на парламента показа, че не може да го ръководи. Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Според социолога Първан Симеонов Трифонов има лични причини, поради които не може да ходи в парламента. „Ще се разчита на това, че гласуването за ИТН беше анти-ГЕРБ“.

Доц. Коларова припомни, че когато си депутат си представител на част от българите, а президентът е представител на целия народ. В този ред на мисли анализира поведението на Трифонов и решението му да не се кандидатира за депутат: „Претенциозно е и доста смешно, когато един шоумен каже, че няма да се кандидатира за депутат“.

„Слави разбира, че явно ще има по-дълъг парламент. Той преценява, че това ще е трудно за него. Патриотите се опитват да максимизират резултата като правят крачка встрани“, коментира Симеонов. Според него тази мода е започнала още с Доган. „Едно цяло политическо поколение чува, че народът иска обновяване“.

„Терминът „нова лява коалиция“ е голяма глупост. Това е опит за частична организация. Имаше голяма лява коалиция, когато Първанов я направи“, каза доц. Коларова по темата за БСП.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *