Полицаите по КПП-тата като на война, проверяват до дупка

Няма наплив от коли на входно-изходните артерии на Пловдив, установи marica.bg. От сутринта на КПП-та по няколко минути изчакват ред най-много по три – четири коли за разлика от вчера, когато се редяха страховити колони на хората, решили да напуснат града или да се върнат навреме вкъщи.

Утре ще има повече чакащи, защото работещите граждани ще тръгнат сутринта към офисите и предприятията в Пловдив и извън областния град. Да излизат от домовете си по-рано, за да не закъсняват, предупредиха предвидливи полицаи.

КПП-то на Голямоконарско шосе се намира на няколко метра от отбивката за КАТ. Дежурните патрули искат декларации и лични карти. Напомнят, че срокът за изваждане на служебните бележки от работодатели изтича в 17 часа в понеделник.

Десетки фирми остават извън КПП-та на Пловдив.

Бус от Благоевград, докарал само трима пътници до Пловдив, също беше спрян за проверка. Оказа се, че мъж и жена не са от Пловдив. Пътуваме за Кърджали и няма как по друг начин да се приберем, освен да хванем влака от Пловдив, примолиха се гражданите и показаха адресната си регистрация. Униформеният им разреши да продължат.

С респираторни маски, извадени от военен резерв, и защитни наметала са снабдени полицаите на КПП-то на Пазарджишко шосе. Три полицейски коли дежурят в близост до „Лукойл“. Само за десетина минути върнаха обратно в Пловдив три автомобила, тъй като пътниците нямаха нужните документи, а подир тях – и двама велосипедисти.

Други двама колоездачи бяха щателно проверени на изхода от Пловдив, защото са от Пазарджик. Те пък обясниха, че са дошли, защото са включени в методонова програма и трябва да се върнат в Пазарджик. Събуха им и чорапите.

Полицаите, които непрекъснато в контакт с хора, питат доколко маските, извадени от военния резерв, ги защитават от заразата, както и наметалата, и какъв е срокът на годността им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *