Полицаи с предпазни облекла следят пред магазини и банки в Кюстендилско

Полицаи с предпазни облекла следят пред магазини и банки в Кюстендилско

Полицаи в предпазни облекла дежурят пред хранителните магазини и търговски обекти и банкови клонове в Кюстендил и региона, за да създават ред и да предотвратят струпване на много хора на едно място като превенция срещу коронавируса.

От петък до неделя на обяд не са констатирани сериозни нарушения по заложените с въвеждането на извънредното положение забрани и ограничения, каза шефът на областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Дирекцията разполага с достатъчно като брой и компект предпазин облекла за полицаите,увери той. Къде точно се пращат униформени да създават ред, се преценява според ситуацията.

Същевременно кметът Петър Паунов и община Кюстендил призоваха хора, които са се завърнали или предстои да се завърнат от страни с доказани случаи на лица, заразени с COVID-19, да спазват стриктно 14-дневната карантина. Целта е максимално съдействие на органите на МВР, РЗИ – Кюстендил и НОИ – Кюстендил.

Сигнали за лица, които не спазват карантината, се подават на дежурните телефони всеки работен ден до 17:00 часа на телефона за граждани на РЗИ – Кюстендил – 0885/11-63-22. След 17 часа и в почивните дни обажданията стават чрез горещия телефон на община Кюстендил – 078/55-12-11, и дежурен телефон на Областната дирекция на полицията – 078/557-323, уточняват от общинския сайт.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *