Полицай с брутален разказ: Мятаха по нас бутилки с урина, самоделки, бяхме обгазени

Полицай направи в личния си фейсбук профил брутален разказ за войната на 2 септември, при която метежници атакуваха органите на реда.

Ето какво написа Асен Игнатов в личния си профил във фейсбук без редакторска намеса:

„Явно на някой не му се понрави поста ми и беше изтрит, за това ще го повторя по спомен! Това е урина, навярно човешка, с такива шишета бяхме замеряни през деня на 02.09, освен с урина, по нас летяха яйца, домати и всякаква гнилоч, също бяхме обгазени и с газ. Това беше през денят, а всеки от нас знаеше, че е само началото.

Вечерта бяхме замеряни със самоделки, камъни, стъклени бутилки. Бях удрян с метални пръти, колове, камъни. В къщи се прибрах пропит с нечия урина, но не отстъпих, никой от нас не отстъпи нито една крачка назад.

Бях там ясното съзнание, че го правя заради колегите си, които бяха до мен, удряни и замеряни. Правя го и заради децата си, които ме чакаха да се прибера, така както всеки един от нас, някой го чакаше в къщи.

Много пъти ни задаваха въпроси, кой пазим, мутрите ли, не! Пазим да не бъде прекрачена тънката границата, след която няма връщане назад, защото тези „революционери“, които мятаха бомбите по нас, същите те, избягаха след като шепа зле оборудвани полицаи тръгнаха към тях. От мен запомнете, бъдеще не се гради с бомба в ръцете, бъдеще се гради като не допуска да се случи, така че, да застанат брат срещу брат, нещо което кухните кратуни на площада или не разбират, или пък са там заради трите сребърника, които са получили за да стоят и правят глупости.

България няма да бъде Украйна, Армения, или която и да било държава в което се отнемат човешки животи, заради няколко политика, които не могат да намерят друго решение на личните си вражди.

Довечера отново ще бъдем на площада, отново ще охраняваме протестите, така както винаги сме го правили, защото нас политиката не ми интересува, а това, всички граждани които са дошли, да се приберат живи и здрави, така като и ние искаме да се приберем при семействата си след това.

Охранявали сме протести против Орешарски, сега са срещу Борисов, в бъдеще ще бъдат срещу някой друг. Те ще си тръгнат по един или друг начин, но ние ще останем да пазим тази тънка червена линия да не бъде прекрачена, правим го с цената на здравето си, но вярваме в правотата си, а тя струва повече от парите които някои получават за да застанат срещу нас.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *