Полша и САЩ подадоха ръка на Италия

Полша и САЩ подадоха ръка на Италия

Петнадесет полски лекари заминаха вчера за Италия, за да помагат на свои италиански колеги в борбата с коронавируса, предаде Франс прес.

Медиците ще имат за цел и да натрупат опит в борбата с вируса, тъй като броят на заразените в Полша не спира да се увеличава.

От една страна мисията има за цел да помогнем на италианските лекари, които изнемогват от работа, а от друга – да съберем опит, от който евентуално ще имаме нужда у дома, заяви пред Франс прес Александра Рутковска, представителка на полска неправителствена организация, специализирала се в оказването на спешна медицинска помощ по целия свят.

Полските лекари ще помагат на свои италиански колеги в продължение на десет дни в Бреша, област Ломбардия, която е тежко засегната от пандемията на коронавируса.

Смъртните случаи от коронавирус в Италия са 10 779, а заразените с вируса са 97 689. В Полша случаите на заразяване са 1984, а смъртните случаи – 26.

Съединените щати също подадоха ръка на Италия. САЩ ще предоставят на Италия медицински принадлежности на стойност сто милиона долара за борба с коронавируса, заяви вчера американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

„Току-що разговарях с премиера на Италия (Джузепе Конте). Ние разполагаме с допълнителни ресурси, допълнителна продукция (с медицинско предназначение за борба с коронавируса), от която не се нуждаем. Ще изпратим в Италия медицински принадлежности на стойност от около сто милиона долара“, заяви Тръмп, предаде БТА.

Американският президент не уточни за какви точно принадлежности става дума, но каза, че те могат да бъдат използвани в болниците и операционните.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *