Популярният допреди 5 г. бар „Уест“ превърнат в сборище на наркомани

Потрошени витрини и застрашително наклонени подпори на навеси заплашват със злополука минувачите и живеещите в райна на някогашното оборотно заведение бар „Уест“ в жк „Запад“ в Благоевград, сигнализираха в. „Струма“ читатели. Ресторантчето, събирало до преди малко повече от 4 г. клиенти от целия град с вкусна кухня и прохладна тераса, е превърнато в съборетина, опасна за здравето и живота на разхождащите се, и е сборище на наркомани, които тормозят живеещите наоколо. Прозорците са потрошени заедно с част от стените, а пробити мебели са превърнати в леговища на уличните кучета и котки.

Ресторантчето се държеше преди време от семейството на бившите наематели на барчето в операта Костадин Угринов, които вложиха доста средства в обновяване на района и заведението. Помещението е общинско, а последният му наемател бе „Тато табак“ ЕООД на бившия кандидат за общински съветник Емил Стефанов-Смърдулката. Той се занимаваше с търговия основно на цигари, не успя да стане общински съветник, но спечели популярност със стриптийз в заведение в центъра на Благоевград през лятото на 2010 г., когато, пиян, си свали панталона и подгони барманката и сервитьорките, като дори успя да набие едно от момичетата, докато натиснат паник-бутона, за което отнесе 5 дни арест.

Е. Стефанов-Смърдулката нае бар „Уест“ на търг за 3000 лв. на месец, но така и не го пусна в действие, тъй като се изнесе в София. За сметка на това за няколко месеца успя да натрупа солиден дълг към общината в размер на 15 329 лв., заради който наемът му бе прекратен. Общината доста време издирва наемателя си, за да му изземе обекта, и успя да го направи едва миналата година.

Ламариненото барче в района на бившия пазар в кв. „Запад“се оказа разширявано полузаконно- полунезаконно. Общински служители обясниха, че от дострояването има около 100 кв.м с удостоверение за търпимост, но специалистите в отдела по архитектурно- строителен контрол трябва да кажат коя част е законна и коя трябва да се събори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *