Пореден ден на мирни протести в Благоевград

Този следобед група протестиращи се събраха на главен път Е-79 край Благоевград при местността „Полигона“, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор, информира БНР. Протестът бе мирен, а очакваното блокиране на пътя не бе осъществено. Със знамена и плакати протестиращите заявиха исканията си:

„Аз съм тук, заради оставката на Гешев. Вярвам, че правителството рано или късно то ще си отиде. Вярва, че Бойко Борисов ще си отиде в скоро време, но с г-н Гешев мисля, че ще е малко по-сложно.“

„На хората вече им омръзва никой да не ги чува. 10 дни цяла България протестира. Във всички големи градове има протести. Никой не взима отношение по въпроса. Всеки казва – „Аз си запазвам поста, няма да подавам оставка“. Няма осъдени. На хората им писва.“

„Трябва да покажем, че сме тук. Явно пред общината не ни виждат, не ни отразяват искания. Ние се обявяваме против всички. Не само Бойко, ами всички да си отидат до един!“ , казват протестиращите.

Припомняме, че вчера за кратко бе затворен пътят за Гърция в района на Кресна. За 18.00 часа е обявен и пореден протест на централния площад в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *