Посещенията в парковете в Благоевград също с маршрути за разходка

По заповед на кмета инж. Румен Томов се разрешава разходката в градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.

Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк „Бачиново“ в посока езерото е отворена. В парк „Бачиново“, обиколката около езерото, е указана със схеми за движение. Изходът от парк „Бачиново“, в посока централна градска част, е през обозначени места, определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица – Благоевград или покрай река Бистрица.

Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.

Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родители или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч.

Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч.

От Общината апелират да се влиза в парковете само по обозначените маршрути за разходка. Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР – Благоевград, информира БНР.

Припомняме, че са задължителни: носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжение и детски площадки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *