Последен работен ден на пазарите преди Великден

Последен работен ден за пазарите и цветните борси днес. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши пазарите и цветните борси да бъдат отворени още 24 часа.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17 до 19 април, включително. В нея той се обосновава, че дава тази възможност заради добрата организация на работа и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13 до 15 април, които са установени и по време на неговите проверки.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено

в периода от 17 до 19 април

включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки, се посочва в заповедта.

Борисов отбеляза, че е разпоредил на министъра на здравеопазването да се пуснат пазарите и четвъртък, и в понеделник.

„За три дни съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как му изсъхнал лука, няма да изсъхне за една нощ. Мисля, че с веригите ще намерим разумния вариант“, уточни той и добави: „Веднъж на моя отговорност отпуснах пазарите, видяхте какво се случи, На Разпети петък не се работи, в събота и неделя вкъщи и в понеделник пак ще си напазаруват”, каза Борисов.

„Всички бизнеси, които могат, работят. Тези, които не могат, впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме, така че държавата да работи“,заяви Борисов и подчерта, че

задачата му е да опази населението живо,

тъй като в момента светът бил болен.

След това премиерът отиде до местен цех за мебели, който е възстановил производството след вдигането на карантината над Банско. От там се похвалиха, че изнасят продукция за Холандия и сега чакат патент за САЩ, като са измайсторили скрин, който става на малко легло. Собственикът пък изтъкна, че мерките, които са въвели, са добри.

Той похвали собственика на завода, че е „добър капиталист“ и дори по време на карантината пуснал работниците си в 10 дни платен отпуск.

Собственикът на цеха пък одобри мярката 60/40, но изрази надежда да не стигат до нея. Само се надяват да продължат работа и след 2 месеца, а външните пазари да не са затворени за тях.

Дълга опашка се изви на Женския пазар в София към 12 часа, показва проверка на „Монитор“. Пазарът е осеян с полиция и се следи за стриктното спазване на мерките. В събота именно заради неспазването им тържището беше затворено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *