Поставиха под карантина пътниците от последните три полета от Великобритания

Поставиха под карантина пътниците от последните три полета от Великобритания

Карантина за 10 дни е била наложена на 659 от 667 пътници, които са пристигнали у нас с три полета от Великобритания през тази нощ. Това съобщиха от МВР по време на проверка на летище София, извършена от министрите на здравеопазването и на вътрешните работи.

Това бяха последните полети, допуснати у нас след издадената късно снощи заповед на министър Костадин Ангелов.

Пред журналисти проф. Костадин Ангелов заяви: „От влизането в сила на тази заповед на територията на България ще кацнат три полета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца тук (на летище „София“, бел. ред.) с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един, предаде БНР.

Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото се може повече хора, докато дойде ваксината, за да могат да придобият необходимия имунитет и да се справят с този вирус“.

Осем от пътниците в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в транзитната зона обратни полети за Великобритания. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец.

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че новият щам на Covid-19 се предава по-бързо, но се влияе от новата ваксина.

Той за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *