Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в старческия дом в Благоевград

Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в старческия дом в Благоевград

12 пожарникари, гасили горелия Дом за възрастни хора ще бъдат поставени под карантина, пише БГНЕС. Пожарът в стая на 3-я етаж на дома е предизвикан от пламнало от зарядно за телефон, единственият обитател на стаята се опитал да гаси сам, но не успял.

В самостоятелна стая в дома е изолиран 78-годишен мъж, дал положителна проба за коронавирус. В дома се тестват всички-служители и обитатели, на този етап има само едната положителна проба на човек от персонала.

На място към 12 ч. пристигна и директорът на ГД ПБЗН ст. комисар Николай Николов. Той благодарил на персонала на заведението, действали са адекватно. Част от обитателите на дома са изнесени на ръце. Продължават да се дезинфекцира домът и да се прави оглед, за да може обитателите да се приберат до края на деня.

Според гл. комисар Николов има два варианта, за да бъдат предпазени пожарникарите, влезли в дома – да бъдат под карантина за 3-4 дни и след това да бъдат тествани, и другият – да прекарат карантина в пожарната служба, за да не застрашават близките си. Общо 12 души са били в Дома при гасенето“, каза Николов.

Двама от обитателите на дома са леко пострадали от пожара, приети са в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, все още са там. Единият е с леки обгаряния по ръцете, а другият е вдишвал пушек. Все още не са настанени в отделение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *