Постоянен арест за рецидивист, убил жрица на любовта в мазето си

Постоянен арест за рецидивист, убил жрица на любовта в мазето си

Окръжен съд – Кюстендил, проведе разпоредително заседание по дело с обвиняем за убийство, в условията на опасен рецидив, предвид многобройните осъждания на подсъдимия Б. С. / чл. 116, ал.1, т.12 /. Той е обвинен в убийството на 32-годишна жрица на любовта, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Трупът на жертвата беше намерен в мазето на обвиняемия в напреднала фаза на разложение.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите – 28 на брой и вещите лица, изготвили 4 експертизи, с изключение на вещото лице д- р Николчев, автор на съдебно- медицинската експертиза.

Петчленен състав, под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия, от „Подписка“ в „постоянен арест“. Б. С. е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС. Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата М. Д. Майката и синът (на 11 години) претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия, за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв. Процесът продължава в Окръжен съд – Кюстендил на 5-и юни.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *