Почетен знак за покорителка на Еверест

Почетен знак за покорителка на Еверест

Посрещнаха алпинистката, която успя да изкачи за 27 часа два осемхилядника – връх Еверест и Лхотце. Силвия се завърна в родния Петрич.

„Не заплаках, когато кацнах в България, но в моя Петрич – това се случи. Благодаря Ви за топлото посрещане, за подкрепата и силата, която ми давате. Винаги ще бъда с Петрич“, бяха първите думи на Силвия Аздреева, която беше посрещната с огромно вълнение, радост и гордост“, каза Симилвия Аздреева.

От името на кмета Димитър Бръчков бе връчен Почетния знак на Петрич.

Силвия, ти показа по най-невероятния начин борбения дух на петричани, избра трудния път, но не се върна нито крачка. И успя! Бъди пример и с обичта, която носиш в сърцето си към родния Петрич, който е един от малкото градове в света, чието знаме достигна и се развя на 8 848 м. височина. Благодарим ти! Горди сме!“, каза зам.-кметът Борислав Коларов.

В Петрич по идея на Общината Силвия се срещна със своите учителки от ДГ „Здравец“, от I V ОУ „Христо Смирненски“ и от ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – така беше проследен пътят й до Еверест.

Пътят на Силвия Аздреева до първенеца на планетата и до вр. Лхотце беше онагледен със снимков материал на видеостена. Поздрав към Силвия беше излъчен и от Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.