Почетен знак за учителя от Разлог, който спаси детски живот

Почетен знак за учителя от Разлог, който спаси детски живот

Градоначалникът Красимир Герчев връчи Почетния знак на кмета на община Разлог на учителя Николай Фарфаров. В автомобилна злополука, при която бе блъснато 5-годишно момченце, учителят по физическо възпитание в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ – преподавателят реагира бързо и адекватно и спасява живота на детето.

„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг“, сподели Николай Фарфаров.

„За достойно изпълнения човешки дълг на учителя Николай Фарфаров се присъединявам към благодарността на родителите, на МВР Разлог и ръководството на гимназията. Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител“, заяви кметът Красимир Герчев. Той искрено благодари на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете. „Горд съм, че връчих почетен знак на достоен човек за достойно дело”, допълни управникът.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *