Починалите от коронавирус във Франция вече са над 25 000

Броят на хората, починали от коронавирусна инфекция във Франция, се увеличи в понеделник с 306 до общо 25 201, което е най-рязкото увеличение от четири дни насам, показват последни данни на Френската обществена здравна агенция.

В неделя бяха регистрирани само 135 нови смъртни случая, но от агенция Ройтерс напомнят, че по принцип в неделните дни често се забавя отчитането на починалите във френските старчески домове, което почти винаги води до нарастване на броя на починалите в началото на всяка седмица.

В изявление френското здравно министерство се посочва, че броят на хората в интензивните отделения е спаднал до 3 696 от 3 819 в неделя, което е понижение за 26-и пореден ден. Броят на хоспитализираните хора с коронавирус също спадна отново до 25 548, като с това се продължава тенденцията на непрекъснато понижение от почти ти седмици.

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 във Франция, с изключение на домовете за възрастни хора, нарасна с 576 в рамките на деня и достигна общо 131 863.

Междувременно френска болница установи, че пациент е бил тестван положително за коронавирус още през декември, след като от болницата са тествали отново стари проби. По-рано френското правителство заяви, че първият случай в страната е регистриран в края на януари, отбелязва БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *