Починалият в Благоевград още нямал доказан втори тест за коронавирус

Починалият 55-годишен мъж, издъхнал в Многопрофилната болница в Благоевград, не е имал доказан втори тест за коронавирус, съобщиха от там. Днес е трябвало да му излезе пробата дали е заразен въобще с COVID-19.

„55-годишен мъж е починал тази сутрин в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград (МБАЛ – Благоевград), каза за БТА директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. По първоначална информация мъжът е настанен в болницата преди ден в тежко състояние, с дихателна недостатъчност. Включен е на апаратно дишане, но тази сутрин е починал. Мъжът е дал положителна проба на бързия тест за коронавирус, като е изпратен материал за изследване в столицата“, каза още д-р Митев. Резултатите от втория тест все още не са излезли.

Първоначално бе съобщено, че мъжът е работил на лифта в Банско и оттам се е зарадил. От концесионера на ски-зоната обаче казаха, че починалият е от Банско, но няма нищо общо с лифта, никога не е работил там. Той не е имал общо със ски зоната в нито един момент, откакто тя съществува.

В момента от Регионалната здравна инспекция събират информация за починалия, каза за БТА директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *