По една къща на седмица отива на търг, в планината двойно по-скъпи от морските

По извънградска къща на седмица отива на търг, заради неплатени дългове от стобствениците й, пише „Монитор“. За 8 седмици в периода от края на октомври до Коледа в Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени общо 8 предложения.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, освен готови за нанасяне имоти и за такива, които са пред разруха, за да си построят нови на тяхно място. Така например 277 кв. м вила в добро състояние в село Рогачево, Добричко е с начална цена над 700 000 лв. В село Ефрейтор Бакалово, в същия край на България, пък ще търгът започва от 17 500 лв. за вила с над четири пъти по-голяма квадратура. Именно в тази част на страната се намират

половината от предлаганите обекти.

Следват я област Русе – с две оферти, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче не само специализираните платформи за продажба на имоти изкараха на тезгяха повече къщи за гости и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други сайтове за обяви. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски ваканция. Двуетажна къща за гости във Велинград – СПА столицата на страната се предлага от собствениците й за 160 000 евро.

Мястото разполага с 50-местен ресторант, бар и професионална кухня. Друга оферта пък ни изпраща на Северното Черноморие в Каварна, където вила на два етажа се търгува за 250 000 евро. Тя побира 18 души като на първия има голяма веранда с панорамна гледка към морето.

Най-скъпа се оказва покупката на имот в планината.

Гледката към снежните склонове се изчислява на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от липсата на туристи заради пандемията, собствениците предлагат 816 кв. м напълно обзаведен имот, който от 2006 г. функционира като малък семеен хотел с капацитет от 26 души. Част от продавачите на къщи за гости, публикували обяви в сайта, решават да се разделят със своите обекти именно по време на коледните празници.

Въпреки че хотелите и къщите за гости у нас не бяха принудително затворени от здравните власти по време на извънредното положение и епидемичната обстановка в страната, те не се радват на голям интерес през последните месеци. Това

се дължи на първоначалното ограничаване на пътуванията

и последвалото го затваряне на ресторантите. Припомняме, че с една от последните заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов ресторантите към хотелите вече могат да отворят врати само за своите гости, но при ограничено работно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *