По халат на Версаче, с джапанки и пура, абитуриент отиде на бала

По халат на Версаче, с джапанки и пура, абитуриент отиде на бала

Зрелостниците от Езикова гимназия „Доктор Петър Берон” в Кюстендил откриха абитуриентската фиеста в областния град. Тази година училището изпраща 107 дванадесетокласници, които по традиция се събраха в училищния двор на едно от най-старите учебни заведения под Хисарлъка. Абитуриентите заедно с класните си ръководители се отправиха след това към гаровия площад за снимки пред Войнишкия паметник. Там ги посрещнаха десетки роднини, приятели и близки.

Абитуриентите тръгнаха за ресторант „Велбъжд”, където празнуваха, спускайки се по алеята със стълбичките, която кюстендилци преди години нарекоха Шан-з-Елизе, пише „Струма“.

Безспорно най-нестандартният абитуриент в началото на абитуриентската фиеста бе кюстендилец, който дефилира по халат на Версаче, с джапанки и пура в ръка. Момчето заклейми суетата и с финес и добро настроение се нареди в колоната от свои съученици със завидно самочувствие. Снимката му много бързо обиколи и социалната мрежа, където събра коментари от двата полюса. Разбра се и името му – Марк Манчев.

Кувертът тази година по заведенията, където роднините на абитуриентите се събираха, за да отпразнуват паметните събития, бе 40 лева. „Ние си ангажирахме места за около 80 човека още през ноември. Платихме капаро, за да сме спокойни”, споделя баща на абитуриент.

„Празнувахме в заведение, ама много хора, имаше 7 абитуриенти с техните роднини. Наложи се да изкарат и маси навън”, допълват празнуващи.

„Тази година абитуриентка е малката ми дъщеря. Решихме да направим събирането с роднините друга вечер, а не в самия ден на бала. Така детето ще може да остане по-дълго време с гостите си, не ми се струва удачно иначе. Тя ще стои един час и после трябва да тръгне”, разказва майка на бъдеща абитуриентка

За бала си голяма част от момичетата от Езикова гимназия заложиха на дълги рокли. Цветовете пък бяха в гамата черно, шампанско, бордо, турско синьо и патладжан. Класическите къдрици останаха на мода тази година, наред със събраната в кок коса.

Вталени костюми в светли тонове и с елеци бе преобладаващият избор на мъжете тази година, като най-предпочитаните цветове са бледо розово или бледо лилаво. Папийонките взеха превес над вратовръзките. Забелязваха се и различни аксесоари като брошки, кърпички, цветя или пера.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.