Превзет от търгаши столичен поп фестивал раздава награди „на свои хора“

Расте, но не старее! И пълни гуши с пачки от данъците на столичани, но и ги раздава по шуробаджанашкия принцип. И както обикновено сме свикнали вече, едни хора са на обществена хранилка, превзели благинките, изтичащи с благоволението и закрилата  на управляващите в Столична община, сигнализират пред Facenews.bg хора от обкръжението на организаторите на фестивала за поп и рок песен „Sofia song“, потресени от току-що приключилия музикален конкурс през коронавирусната 2020-а.

Възмутените творци споделят за нагласени схеми „за свои хора“, от които ежегодно се облажва от тлъстия кокал един не много известен музикант, но пък явно добре уреден от екипа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Главен организатор на събитието всяка година поред вече е барабанистът на група „Спринт“ Пейо Пеев. Което се случва благодарение на влиянието и протекциите на изяващата се и като певица Галя Георгиева и съдружничката й от фирма „SILVER“ Петя Колева.

Смущаващото в това музикално събитие е, че наградите на фестивала се определят еднолично от Пейо Пеев и изцяло нареденото от него жури. Организаторът нарежда, а журито поставя оценките и награждава тези, които „трябва“.

Запознати от кухнята са безкрайно разочаровани и потресени отново и тази година, защото първата награда е получила песента „Ангел в нощта“, написана от приятел на Пеев – Пенко Богданов, който – забележете е… китарист на неговата група „Спринт“, както и на „Rock Session“.

Втората награда пък е връчена за песента „Да се завърнеш у дома“, (отхвърлена от конкурса „Бургас и морето 2018“), но явно в София се „вписва добре“, защото е изпълнена от Петя Буюклиева, която се явява и първа братовчедка на победителя Пенко Богданов.

По-наблюдателните напомнят, че този тандем Петя Буюклиева – Пенко Богданов е отличен също с втората награда и през миналата 2019-а година с песента: „Аз съм бил там“. Абонираната за този явно шуробаджанашки и компрометиран конкурс естрадна звезда Петя Буюклиева печели през изминалите 2015 и 2017 години пък третите награди с изпълнение на песните: „Силна жена“ и „Изгубен рай“ (в дует със сина си Тони Георгиев).

Провеждането на поп и рок фестивал, който носи името на българската столица, чрез поверяването му в ръцете на неподходящи лица, които си раздават награди едва ли не на себе си и на приятелския и роднински кръг, за запознатите с тайните на организирането и провеждането му, е тотална издънка и го поставя в графата на провалените конкурси.

За всички обаче остава загадка, защо кметският екип продължава да налива пари на един кръг от хора, които просто източват пари от бюджета и се облажват от „мазнинките“ на София. „Мазнинки“, за които всички софиянци работят и пълнят с данъците си общинската хазна, за да се раздава на провалени музикални „звезди“. „Чист клиентелизъм, да не кажем – корупция“, заключават авторите на сигнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *