Превозвачите редуцираха линиите до София, Гоце Делчев без обществен транспорт, Петрич само с един рейс

Превозвачите в Пиринско редуцираха линиите за превоз на пътници до столицата и обратно заради извънредното положение и мерките за ограничаване на пътуването на хората, пише в. „Струма“. Временно са отменени много от часовете на тръгване, като фирмите се комбинират, за да ограничат загубите си от липса на пътници.

Превозвачите по направлението към Гоце Делчев са преустановили работа и в момента жителите от района са оставени без обществен транспорт до столицата. От Петрич в 10 часа сутринта тръгва автобус за София, който на връщане тръгва от столицата в 16 часа, като в 17,55 преминава през Благоевград.

Всички пътници в автобусите са длъжни да носят декларации за причината на пътуването си, в противен случай не се допускат да се качат, тъй като при полицейските проверки на входно-изходните пунктове на градовете автобусът ще бъде принуден да се върне обратно, информира Марио Богданов, член на Контролния съвет и регионален представител за Благоевградска област в Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Той коментира, че ситуацията с обществения превоз е силно динамична. В момента от Благоевград тръгват коли към София в 8,10 ч., 12.10 ч., 13.20 ч., 15.00 ч. и 18.15ч. В обратната посока от столицата към областния център на Пиринско автобусен транспорт има в 6,40 ч., 10,30 ч., 11.00 ч., 15.00 ч. и 19 часа.

Сред първите мерки, предприети в Благоевград заради извънредното положение, бе ограничаване наполовина на движението на градските автобуси по линии 1, 2 и 3. От събота влизането и излизането от града, включително и към част от общинските села, бе ограничено от полицейски патрули. Това предизвика гнева на жителите на Покровник и Дъбрава.

Покровничани остро негодуваха за различния аршин и факта, че трябва да се обясняват и доказват нуждата да отидат на лекар или да си изтеглят пари от банкомат в града, за разлика от жителите на селата Бело поле, Рилци, Изгрев и др., до които достъпът не е ограничен. Очаква се въпросът да се дискутира утре на заседание на кризисния щаб, след като кметовете на двете села днес поставиха проблема на вниманието на кметската управа.

Парадоксално е, че полицейският патрул проверява влизащите и излизащи с леки автомобили в посока от и към с. Покровник, но не и пътниците в градския автобус по линия № 3, който се движи по същото трасе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *