Превозвачите ще протестират утре на „Кулата“

Превозвачите ще протестират утре на „Кулата“

Превозвачески фирми са получили разрешение за протест с искане за отваряне на граничния пункт „Илинден – Ексохи“. Протестът ще се състои утре от 12 часа на граничен пункт „Кулата – Промахон“.

Преди няколко дни беше съобщено от Министерството на външните работи, че след настояване на българската страна, граничният пункт „Илинден – Ексохи“ ще бъде отворен за товарни камиони от 7 септември.

„Към днешна дата, обаче, информацията остава противоречива и не знаем дали от гръцка страна поетият ангажимент ще бъде спазен, каза за Радио Благоевград Кръстьо Веселинков, един от организаторите на протеста. – Ние ще протестираме на ГКПП „Кулата“. Разрешението, което сме получили и нашето искане, което сме отправили, е за протест, а не блокада на граничния пункт.“

Според Веселинков информацията, че пунктът „Илинден – Ексохи“ ще бъде отворен, вече я слушат няколко пъти, но така и не се случва. Вчера той е направил проверка в граничната служба на Гърция. Оттам са му казали, че официално при тях информацията за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“ е за 15 септември.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *