Президентският брат Румен Плевнелиев продава апартамента си в София, обмисля да се върне в Благоевград, ако…

Президентският брат Румен Плевнелиев продава апартамента си в София, обмисля да се върне в Благоевград, ако…

„Продавам апартамент в луксозен комплекс, тип „разграден двор”, в комплект с моята част от държавата – цената е ниска и на договаряне, нуждаят се от ремонт“. Тази любопитна обява публикува вчера благоевградчанинът Румен Плевнелиев, брат на президента Росен Плевнелиев, в сайт за търговия с недвижимости, пише в. „Струма“. В обявата си той посочва и цена от 199 000 евро за 4-стайния си тухлен апартамент от 165 кв.м, който е с изрядни документи и Акт 16, на 9-и етаж в блок от затворен комплекс в столичния квартал „Младост 4“. В публикацията си благоевградчанинът е изригнал срещу очевадни нарушения, за които твърди, че са си затворили очите всички институции.

„Комплексът всъщност е тип „разграден двор”, като държавата ни“, отбелязва в подробната „реклама“ Румен Плевнелиев и обяснява с нескрита ирония и гняв: „Децата ви няма къде да играят, понеже някой чиновник, спонсорирайки строителя да направи възможно най-много апартаменти, без да спазва законните зелени площи, е узаконил проект, при който от входа се скача директно на паркинга, под гумите на колите. По договор комплексът трябва да е газифициран, но и след Акт 16 срокът се удължава постоянно, докато разбрахме, че газовият доставчик дори не знае за това!

Оказа се, че газ ще имаме, ако прокопаем околовръстния път или двете ленти на бул. „Ал. Малинов“. Кой „честен“ чиновник е одобрил това, виждайки, че газ няма и няма и да има?! Сега вижте проекта, одобрен от небезизвестната кметица Иванчева, затворете си очите, както са го направили от приемателната комисия, и си представете колко е красиво! Нас Иванчева някак си не ни е забелязала, вторачена в зелените… $$$ площи на блока. Смени се Иванчева, смени се шефът на ДНСК, а с новия кмет на 23.06.2020 г. дойде и приемателна комисия, но държавата си е същата – те също разгледаха зелените… $$$ площи на блока и наредиха спокойно да се нанесем, а децата спокойно да играят на двора.

Същият строител „Меркурий 99“ ООД строи наблизо и е напечатал нов прекрасен каталог, „приказка“ с цветни картинки на хубави детски площадки и зеленина, които отново ще види само някой чиновник във въображението си. А таксите за управление на затворения ни комплекс са 480 евро на година на собственик, при 5% дневна лихва за закъснение! Държавата позволява строител да ни вписва в договорите 1825% лихва!“, разкрива абсурда, в който се е оказал, Румен Плевнелиев.

Преди 6 г. братът на президента инвестира в автомивка до СБА в Благоевград, но тя в момента не работи. Той коментира:

„В Благоевград се краде не по-малко и може да говорим много по тази тема. Градът от първите места отиде на последно в класацията за ниво на средната работна заплата, което означава, че го окрадоха всичките кметове досега. Цените на услугите са ниски и хората не могат да плащат за всичко, вижте колко затворени магазини има по центъра на града! И аз съм един от тези, които инвестираха, направих автомивка, която фалира и в момента не работи, както впрочем и много други бизнеси“, поясни Румен Плевнелиев.

Той разказа, че буксуващият опит за бизнес в Благоевград отвел него и съпругата му в Англия, откъдето се прибрали миналата година и се установили в София, където тя започнала дребен бизнес с дрехи и булчински тоалети. За жалост пандемията отмени всички сватби и както при хиляди българи, и бизнесът на съпругата му се оказал на точката на замръзване.

В Благоевград при автомивката си Румен Плевнелиев има малка къща с разкошен двор и след скандалната ситуация с новия апартамент в столичния кв. „Младост 4“ обмисля дали да се прибере.

„Може би временно ще си дойда в Благоевград, но сега ще има избори в града, и ако се избере кмет, който да не краде, сигурно ще остана в Благоевград”, искрен е братът на президента Плевнелиев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *