Президентът за снимките с премиера: Тревожно е, Борисов да си прецени кръга! НСО е извън сградата

Президентът за снимките с премиера: Тревожно е, Борисов да си прецени кръга! НСО е извън сградата

Президентът Румен Радев заяви, че най-тревожната снимка от публикуваните вчера, е със спящия премиер Бойко Борисов. Това означава риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, тя трябва да установи всички факти и обстоятелства, заяви Радев пред журналисти в Перник.

Президентът каза обаче, че не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга и защити работата на НСО.

НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, носи отговорност за тези гости, изтъкна държавният глава. По думите му крайно недостойно е отново да се лепят петна по службата, където работят професионалисти.

Въпросът е манипулирани ли са снимките и манипулиран и фалшив ли е записът, смята още Радев. Той е категоричен, че има органи, които трябва да възстановят доверието в държавата чрез истината.

На въпрос следи ли премиера с дрон, каквито обвинения отправи Борисов, Радев заяви, че не може да тълкува всичко изречено от министър-председателя, защото му липсва такава фантазия. Управлявал съм самолети, управлявал съм и дронове, посочи президентът.

В отговор на въпрос Радев каза още, че не определя нито дали ще има предсрочни избори, нито служебно правителство. Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет, изтъкна той.

Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за него е самият г-н Борисов с нещата, които говори, смята държавният глава.

Той определи брифинга вчера като опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън и този скандал у нас да се превръща в някаква забава и фарс.

Президентът каза още, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *