Президентът пристигна в Благоевград за заседанието на кризисния щаб

Започна заседанието на Оперативния кризисен щаб в Благоевград. На него присъства и президентът на Република България Румен Радев.

То е закрито за журналисти и след края му държавният глава ще направи изявление. Радев бе посрещнат от кмета на общината Румен Томов, като двамата бяха без маски, защото протоколът бил такъв, но не се ръкуваха, пише Пиринско. В залата обаче, където се провежда заседанието, всички бяха с предпазните маски.

Югозападното държавно предприятие чрез териториалните си поделения има готовност да подпомогне най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса.

Във връзка с обявеното извънредно положение и указания на МЗХГ относно мерките за защита здравето на най-уязвимите групи – възрастни, самотно живеещи и хора в затруднено положение, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов разпореди на държавните горски и ловни стопанства в срок до 1 април да уточнят с кметовете на общините необходимостта от съдействие и начина, по който може да бъде осъществена помощта.

На всички горски служители, които ще бъдат ангажирани и ще участват активно в оказването на подкрепа на общините, ще бъдат осигурени предпазни средства, дезинфектанти и инструктаж за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Служебните автомобили, които ще се използват при необходимост от разнасяне на лекарства, храна и защитни средства на жителите на населените места, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *