Президентът Радев ще посети Благоевград за празника на града

Президентът Румен Радев ще посети Благоевград, където ще участва днес в тържествената церемония, посветена на 108 години от освобождението на Горна Джумая и празника на Благоевград, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От 18:00 часа на площад „Георги Измирлиев“ в града президентът ще поздрави почетния караул и ще произнесе слово, след което ще се състои преглед на реплики на бойните знамена светини.

Община Благоевград е подготвила празнична програма за днес. От 9 часа в двора на храма „Въведение Богородично“ ще бъде открита паметна плоча на генерал Спас Георгиев. От 10.00 ч. на Площад „Македония“ ще започне ритуал по издигане на националното знаме на Република България с участието на военно формирование 26 400 и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Тържествен молебен за здраве и благоденствие на българския народ, ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

От 11.30 ч. в Зала „ 22-ри Септември“ ще започне Тържествена сесия на Общински съвет Благоевград. В 16.30 ч. в Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде представен
документален филм за войводата Стоян Мълчанков – ,,Забравени герои“ – автори са Николай Борисов и Ивайло Шопски. Предвидена е празнична програма с участието на Ансамбъл “Пирин“, група ,,МИСТИК“ и група ,,СИГНАЛ“

Празничният ден ще завърши с ОГНЕНО И СВЕТЛИННО ШОУ- ,,FIRETER”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *