Прекратяване на всички процедури по застрояването в Бачиново поиска Тодоров

Незабавно да бъдат прекратени всякакви процедури по Закона за устройство на териториите за имота от 118 дка на „Универсал Строй Консулт“ в парк Бачиново поиска председателят на ОбС в Благоевград Андон Тодоров в официално писмо, разпратено до временно изпълняващия длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, главния архитект на общината Любомир Огорелков, областния управител Бисер Михайлов и началниците на РНСК, РИОСВ и Басейнова дирекция.

Поредният опит на Тодоров да спре застрояването на терена е заради започналата миналия месец процедура за одобряване на ПУП-ПЗ за имота, който е финалната фаза на процедурата до получаване на строително разрешение и първа копка.

Искането на ОбС председателя е базирано на писмото от 8 март 2021 г. до вече бившия кмет Румен Томов да бъде сформирана временна комисия от 11 души, включваща представители на общинската администрация, общински съветници и външни експерти, за определяне на спорните имоти в община Благоевград, които в момента са зелени паркове, градинки и алеи, но са предназначени за строителство, без да имат още одобрени подробни устройствени планове. За списък с тези имоти ОбС – Благоевград настоява още от 29 май 2020 г., когато бе взето решение за налагане на мораториум върху застрояването на тези площи.

До сформиране на тази комисия, извършване на проверка и мотивирано становище А. Тодоров настоява да не бъдат предприемани никакви действия по възникналия казус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *