Премиерът Борисов в завод за хляб: На 14-ти може да отворим детските градини

Премиерът Борисов в завод за хляб: На 14-ти може да отворим детските градини

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция, този път в завод за хляб, край Съединение. Заедно с него е и социалният министър Деница Сачева, чието ведомство разработва именно мярката 60/40 в помощ за бизнеса по време на пандемията.

На Борисов бе показано как се замества хлябът, как се пече и пакетирането. Сред асортимента на завода е и арабският хляб, както и арабски питки.

Премиерът пък по традиция попита служителите дали им плащат добри заплати. От завода поясниха, че ползват част от мерките в подкрепа на бизнеса и ги подкрепят. Имат дистрибутори из цялата страна. Собственикът на хлебозавода благодари на Борисов и Сачева за мерките, а в момента във фирмата има 620 служители

„Действаме по мерките. Казваш милиони влизат. Дотук над 1,1 млрд. лева са влезли в мерките. Най-добрата мярка , която е разпоредил – на 21 декември да отворим всичко, за да може медиците да лекуват. За да може всички тези хора да се връщат в производствата“, каза Борисов.

Премиерът поясни, че държавата също плаща пенсии и заплати и няма икономическа логика държавата да плаща за заплати, а компаниите да не работят.

„Накрая – или заем или фалит. Ние не искаме да задължим бъдещите поколения. Най-добрата кризисна мярка е отварянето. Няма как да не се работи, а някой да плаща 80/0. Много е популистко. На 14 -ти ще пуснем детските градини и яслите, ако се запазят цифрите.“, каза Борисов.

Трябва да свикнем че излизаме от пандемията – ваксини, каза Борисов. Поясни, че докато върви пандемията трябва да имаме пари, за да има за мерките.

Собственикът на фирмата заяви, че ако не са били тези мерки, е трябвало да затвори завода. Борисов заяви, че сега докато върви пандемията трябва да се подпомага бизнеса, а след това да се работи на пълни обороти.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *