Премиерът за празника: Нека всеки да е отговорен, за да бъде будител пред себе си и обществото

„В този тежък период призовавам всеки един да бъде преди всичко отговорен, да бъде будител пред себе си и обществото“. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по повод Деня на народните будителите.

Ето още какво каза премиерът за празника:

„В Деня на народните будители – признателност към всички български просветители, духовници и герои. Будителите не са само хора от миналото. Има ги и днес, те са тук сред нас. Всеки един човек във времена на криза и епидемия може да е будител. Това най-добре го показват българските лекари и учители.

Със своята отдаденост и саможертва в тази тежка и необичайна ситуация, те заслужават поклон и благодарност. Хората на изкуството продължават да творят. Да правят живота ни пълноценен. Българският бизнес е все по-иновативен и бързо се адаптира, колкото и трудно да е положението.

В този тежък период призовавам всеки един да бъде преди всичко отговорен, да бъде будител пред себе си и обществото. Само с общи усилия може да направим така, че след време идните поколения да се гордеят с нас, така както ние се гордеем с нашите предшественици.

Винаги има решения, винаги има изход! Историята не помни тези, които не са могли да ги намерят. Историята помни достойните и тези, които не отстъпват пред предизвикателствата. Нашите будители са точно такива!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *