Премиерът: Имате късмет, че управляваме ние, ако беше Радев – щяха да умрат много хора

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипа на поредната инспекция. Заедно с него е министърът на икономиката Теменужка Петкова. Проверката касае строителството на важната за България междусистемна газова връзка Гърция–България.

Към видеото Борисов написа следния коментар: Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа.

Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ.

Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други.

С готовия газопровод ще се газифицира Кърджали, въздухът ще стане по-чист, констатира премиерът.

Въпреки пандемията тръбите са докарани по трасето, машините са тук и заваряват, идват още машини следващата седмица, обясни Борисов през очакващите го журналисти.

Успяхме с много усилия върнахме България в газоразпределението, трудно беше, но с много почтеност стана. И Балкански поток върви, и гръцката връзка, всички са доволни – и Щатите, и Европа.

Вие извадихте голям късмет, че ние управляваме, имате рядък шанс, че сме ние с моите колеги. Ако беше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин и Борис Джонсън и щяха да измрат хора, отсече Борисов по повод мерките срещу коронавируса.

Справихме се успешно, сега поетапно, много внимателно с Щаба успяваме да пуснев онези места, които хем да връщат работни места, хем да спазваме карантинните условия.

Следващата седмица се надявам и детските градини да отворим.

Джиросването на акциите на „Левски“ на негово име Борисов коментира: Това е подигравка, не са на мое име! Нито съм дал съгласие, нито ме интересува. феновете да търсят този, който го е направил. Утре всяка фирма в ликвидация може да ми джироса на мен акции, възмути се премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *