Премиерът от Брюксел: Всеки ден харчим по 120 000 лв. за тестване, карантината да е 10 дни

Премиерът от Брюксел: Всеки ден харчим по 120 000 лв. за тестване, карантината да е 10 дни

Над 120 000 лева на ден харчим за тестове, карантината да се намали на 10 дни. Това коментира премиерът Бойко Борисов преди втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Относно пандемията от COVID-19, Борисов заяви, най –после ЕС има общ план за действие,изработен от ЕК. Той похвали еврокомисията, която този път се била потрудила доста, но не пропусна да отбележи, че сме закъснели с плана. Борисов отбеляза, че това е трябва да бъде факт още юли месец, а не сега различните държави да предприемат „панически действия“, което паникьосвало останалите и водело до разнородни мерки. Така например едни обявявали извънредно положение, трети пък затваряли ресторанти и кафенета.

„Единственото което мога да обобщя, носенето на маски не предпазва напълно, но концентрацията на вируса е по-малък. Доказано че маската предпазва, макар и не напълно. Второто важно е спазването дистанция, третото – дезинфекцията“, каза Борисов.

Премиерът призова да се спазват мерките в заповедите на здравния министър и уточни, че именно така няма да се налага други. Именно така в ресторанти и дискотеки да се спазвало дистанция, същото и в училищата. Борисов изтъкна, че децата трябва да ходят на училище, защото иначе нанасяне вреда върху психическото им здраве.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *