Преобразуват две кръгови кръстовища в Петрич

От община Петрич започват преструктуриране на кръговото кръстовище между улиците „Рокфелер“ и „Полк. Дрангов“. От временно кръговото кръстовище ще бъде преобразувано в постоянно.

Строителните дейности ще започнат на 16 юли, като ще бъде направена временна организация на движението, съобщи за Радио Благоевград гл.инж. на Община Николай Попов.След приключване на строителните дейности по това кръгово кръстовище ще бъде преобразувано и кръговото между улиците „Рокфелер“ и „Цар Борис“.

„Община Петрич ще извърши поетапно изпълнение на двете кръгови кръстовища, като ще се започне от кръстовището на улиците „Рокфелер“ и „Полк. Дрангов“. Налага се временна организация на движението, като тя е съгласувана с Областното пътно управление в Благоевград и КАТ. Целта е да бъде осигурен достъпа до търговските обекти, банки, хранителни магазини, паркинга на болницата. Ще бъдат поставени ограждения и пътни знаци“, уточни гл. инж. на Община Петрич Николай Попов пред БНР.

Улица „Дунав“ ще бъде еднопосочна за движение. Част от временния обходен маршрут ще бъде и ул. „Самоилова крепост“, под сградата на Общината, която ще бъде еднопосочна, а движението по ул.“Полк. Дрангов“ ще бъде спряно с ограждения.

Двете кръгови кръстовища се очаква да бъдат готови след 75 календарни дни, уточни Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *