Преподавателят Йордан Янев: Имам над 1500 успешни възпитаници!

Преподавателят Йордан Янев: Имам над 1500 успешни възпитаници!

След дългата пауза заради пандемията от Covid-19, всички състезатели от лекоатлетически клуб „Джордан“ (Благоевград) започнаха ежедневни тренировки под зоркия поглед на опитния треньор Йордан Янев. Той се съобразява с актуализирания заради коронавируса вътрешен спортен календар на Българската федерация по лека атлетика, но не форсира подготовката им, а плавно и внимателно увеличава натоварванията и продължителността на заниманията.

Преди 2 години клуб “Джордан“ извади няколко елитни лекоатлети и при мъжете, и при жените, но сега отново се работи върху създаването на поредната силна генерация, информира БНР.

Йордан Янев обаче е реалист: “Дългогодишният опит ме е научил, че цялата работа – моята като треньор и на състезателите ми, приключва, когато те завършат средното си образование, имат титли или призови места на републикански състезания, но реално не е осигурена финансово по никакъв начин по-нататъшната им спортна кариера. Те отиват да учат висше образование в България или чужбина, да работят и така или иначе, приключват със спорта.

Остава само онова, което спортът е създал у тях и то не е малко: характер, воля, трудолюбие и здраве. Голямото щастливо изключение е Иво Балабанов, който след 12 години като състезател на ЛК “Джордан“, републикански титли и успехи в Европа, спечели спортна стипендия и е студент в университет в Лос Анджелис.“

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *