Проверка за COVID сертификати затапи ГКПП „Кулата“

Проверка за COVID сертификати затапи ГКПП „Кулата“

Дълги опашки на влизане в България на граничния пункт Кулата се образуваха вчера по време на „голямото завръщане“ след великденските празници. По искане на РЗИ на всички хора, които влизаха в страната ни, се проверяваха сертификатите за поставена срещу COVID-19 ваксина.

Служител на здравните власти снимаше всеки сертификат, за да го провери. Автобусите и автомобилите бяха спирани и хората се сваляха от тях, за да се наредят на опашка, където чакат с часове. От Гранична полиция обясниха, че проверката не се прави за първи път и че е в правомощията на Районната здравна инспекция, съобщи bTV.

Засилен трафик по основните направления в посока София

отчете полицията след поредицата от почивни дни.

„Равносметката за великденските празници показва, че досега са загинали 18 души по пътищата. Доста са нарушенията, свързани с алкохола. Доста са нарушенията по тази линия. Колкото и да апелирахме и да обявявахме, че всички камери са на пътя, имаме доста нарушения на скоростните режими“, коментира инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Над 400 000 автомобила се върнаха в столицата

в неделя, а причината за това е сливането на почивните дни. Най-натоварено беше движението по магистрала „Тракия“. Натоварено бе движението и по другата магистрала – „Хемус“. Над 130 000 са автомобилите, които влязоха в столицата оттам.

Заради катастрофа там временно бе

блокирано движението при 22 километър „Хемус“ в посока София,

съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Автомобилите бяха отклонявани по обходен маршрут на пътен възел „Витинска река“ и при с. Чурек се включваха отново на магистралата.

От АПИ препоръчаха като алтернативен маршрут на „Хемус“ да се използва пътят през Искърското дефиле, а на „Тракия“ – Подбалканският път. Силен трафик имаше и по АМ „Струма“.

„Най-сериозен беше обаче проблемът на автомагистрала „Тракия“, тъй като през нея преминаха над 230 хиляди автомобила. Колона от автомобили се образува и по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък на магистралата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *