Проверяват полицейския шеф в Дупница как е допуснат съдия-изпълнител в завода на „Изамет“

Две проверки текат в момента в РУ – Дупница, назначени от МВР. Служители на Вътрешноведомствената комисия от няколко дни разследват поведението на директора на РУ – Дупница Борислав Динев на входа на Асансьорния завод в града “Изамет”, преди повече от 10 дни, когато полиция не допусна до обекта помощник съдия-изпълнителя Кирил Кирилов от кантората на съдия-изпълнител Елица Христова.

На място е бил и Б. Динев. Искани са писмени обяснения от всички полицаи, присъствали на мероприятието, пише в. „Струма“. Представителите на контролния орган искат да изяснят дали има допуснати нарушения от служителите на МВР, дали са се възползвали от служебното си положение в защита на частни интереси и ако има такова поведение, да си понесат съотвеното наказание.

В същото време тече и проверка на всички служители в КАТ – Пътна полиция в Дупница. Проверява се мобилната услуга Вайбър на всеки телефон на служителите. От МВР са разбили паролите им и проверяват дали някои от тях не са се възползвали от служебното си положение и не са давали информация къде на пътя има камери, искали ли са от някого подкупи и др.

Няма донесения при висшите началници за злоупотреби срещу пътни полицаи от Дупница, но след случая с Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията от Враца, тече проверка във всички звена. От разследващи полицаи беше установено, че чрез мобилната услуга Вайбър Данчо Катаджията е рекетирал и съобщавал къде има камери на пътя срещу заплащане. Извършвал е и изнудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *